Martine's column


 

De nieuwe herfst- en winterkaart van Welkom bij de Buren

Op 4 oktober starten we bij Welkom bij de Buren met het winterseizoen en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe kaart bij. Deze staat weer boordevol nieuwe gerechten en hier en daar een gouwe ouwe in een nieuw jasje gestoken. Chef Rob is altijd in voor iets nieuws en blijft zoeken naar bijzondere gerechten. Nieuwsgierig? Lees dan verder voor een klein kijkje in de keuken …

De “Zeebaars in zoutkorst” at Rob zelf regelmatig toen hij op Mallorca zat. Dit gerecht wordt veel in gezinsverband gegeten op Mallorca en hij leerde het kennen bij zijn vrienden daar. De zeebaars wordt in een dikke laag zout klaargemaakt waarbij de huid de vis beschermt voor het ergste zout, maar wel de lekkere aroma’s doorlaat. De vis wordt gevuld met venkel, citroen, munt, bosui en knoflook waardoor tijdens het garen van beide kanten smaken intrekken en er een overheerlijk visgerecht ontstaat.

De “Lamzaam” is langzaam gegaarde lamsschenkel. Deze wordt eerst aangebraden, daarna samen met de braadjus vacuüm getrokken en dan nog zo’n 12 uur sous-vide gegaard. Daarna is het vlees zó mals dat het bijna van het bot afglijdt. Het gerecht wordt geserveerd met robuuste, grof gesneden groenten.

Het varkenshaasje is een gouwe ouwe maar wordt deze herfst en winter geserveerd in een krokantje van filodeeg met gesmolten brie, polderspek, salie en pecannoten en daarna overgoten met een honingjus.

We kunnen ons helemaal voorstellen dat je geen keuze kunt maken. Maar ook dat is bij ons geen enkel probleem. Vanaf twee personen kun je je laten verrassen door de chef met een 3, 4 of 5-gangen verrassingsmenu. Een groot plateau met overheerlijke gerechten staat je te wachten, gegarandeerd een succes!

En dan de nagerechten…. “Robs trekdrob” is geïnspireerd op zijn jeugd, toen hij vaak bij de kruidenier in het dorp trekdroppen kocht. Hij maakt er nu een parfait van die geserveerd wordt met basilicum ijs en mango chutney.  Of het “Chocolade Feest” met alles van chocolade: mousse, ijs en een vers eigen gemaakte lavacake waar warme chocolade uit stroomt!

De rest blijft nog even een verrassing. Kom zelf kijken, proeven en genieten want je bent natuurlijk altijd van harte Welkom bij de Buren!